Nieuwe scholen
Nieuwe scholen

Ondanks dat er nog steeds van alles stil ligt, zijn wij behoorlijk druk. De school van de jongens is wat veranderd. We zijn begonnen met thuis onderwijs. Ons werk betekent steeds vaker reizen naar  indianendorpen en vaak voor meerdere dagen. Wij hebben hier niet de mogelijkheid om de jongens bij familie te laten bijvoorbeeld. Daarbuiten vinden de jongens het reizen naar de dorpen ook erg leuk en voelen ze zich in de dorpen erg thuis. Gelukkig is Suzana erg ervaren in onderwijs plannen en geven. We hebben een systeem gevonden met een christelijke grondslag en veel extra  materiaal om ouders te helpen bij het onderwijs. 

Over reizen naar de indianen gesproken. Dit jaar beginnen er twee nieuwe bijbelscholen. Een in het reservaat waar wij normaal al vaker in de dorpen komen. De tweede is verder naar het noorden en is een ander reservaat en een andere stam. Eigenlijk is het niet een andere stam maar zijn het 5 verschillende stammen. De stam waarvan het dorp is, heeft een huis waar andere indianen komen om naar school te gaan als er bij hun geen school is. Een aantal van deze stammen hebben het evangelie nauwelijks gehoord en hier hebben wij de kans om daar wat aan te doen. 
Half april zijn we in dit dorp op bezoek geweest bij deze stam tijdens hun jaarlijkse cultuurfeesten. Er waren verschillende stammen aanwezig en die hebben elk hun traditionele dansen laten zien. Op de laatste dag hebben we met de stamhoofden bij elkaar gezeten om te kijken hoe men dacht over de bijbelschool. Zoals het er nu uitziet gaan vrijwel alle stamhoofden zelf ook de cursus volgen.

Naast al deze voorbereidingen zijn we ook nog steeds bezig met het uitdelen van voedselpakketten. Er wordt inmiddels wel gevaccineerd en er wordt de suggestie gewekt dat er minder infecties zijn maar als je achter de officiële cijfers aangaatn zijn die nog steeds hoog. De hele hevige piek van de afgelopen twee maanden is wel wat minder maar de ziekenhuizen liggen nog voor 80% vol. 
We hopen dat met de vaccinaties we een grote daling gaan zien en dat er weer meer mogelijk wordt. Wanneer dat gebeurt kunnen we ook de voedselpakketten afbouwen. 
Voor deze maand komen we nog 250 euro tekort. Als je ons kunt helpen stuur dan een gift naar Bankrekeningnummer: NL09 INGB 0009 0609 19 Ten name van: Parousia Gouda Zending te Gouda. 
Belangrijk is het om bij het kopje omschrijving voedselpakketten te benoemen.

Ondertussen is het bijna weer mijn (Jacco) verjaardag. Vorig jaar had ik die in Nederland gepland. Helaas ging dat door de maatregelen rond het reizen niet door. Ook dit jaar hadden we rond mijn verjaardag gepland om naar Nederland te komen. Er was wel een vliegverbod maar dat zou tijdelijk zijn totdat de verplichte quarantaine erdoor was. Ondertussen hebben we weer moeten ombouwen en is er nog steeds geen duidelijkheid over de verplichte quarantaine. Zelfs als die erdoor is, is het niet duidelijk of reizen vanuit Brazilië mogelijk is. Het enige wat voor ons hoeft te veranderen is dat Suzana met ons mee mag reizen zonder dat ze een Nederlands paspoort heeft.
Op dit moment staat onze reis gepland voor eind juni. Hopelijk is er tegen die tijd duidelijkheid. Ik ben vorig jaar nog even in Nederland geweest maar voor de jongens is het al zo’n 3 jaar geleden dat ze in Nederland zijn geweest ook opa, oma en oom Rik hebben ze al heel lang niet kunnen zien. We hopen dat het snel weer mogelijk is

Giften kunnen worden overgemaakt op onderstaand rekeningnummer. 
Bankrekeningnummer: NL09 INGB 0009 0609 19
Ten name van: Parousia Gouda Zending te Gouda. 
Belangrijk is het om bij het kopje omschrijving Project Brazilië te benoemen. Als het voor de voedsel pakketten is onder vermelding van Voedselpakketten.

Facebook

Twitter

Link

Website

Copyright © 2021 jacob lima zutphen, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp

Powered by WPeMatico