12,5 jaar
View this email in your browser

Voedselpakketten blijven nodig

Er is weer een hoop gebeurd de afgelopen maand.
Wat betreft de pandemie leek het rustig volgens de cijfers. Alleen om ons heen leek dat anders. Veel mensen in onze omgeving werden geraakt door het virus. Helaas zijn er ook een aantal mensen in onze omgeving aan overleden. Dat de cijfers laag waren had vooral te maken met de lokale verkiezingen van burgemeesters en wethouders. Letterlijk de dag na de verkiezingen werd er in de media gemeld hoe er ineens uit het niets een piek was. 
Wij hebben het virus gelukkig nog niet gehad en hopen dat voorlopig zo te houden.

De voedselpakketten blijven nog steeds nodig. Veel bedrijven zijn wel weer aan de gang maar vaak met minimale bezetting. Er zijn veel producten die slecht verkrijgbaar zijn ondanks dat ze hier in de regio geproduceerd worden. Het heeft alles met de minimale bezetting te maken en het feit dat bedrijven geen grote voorraden in durven te slaan.
Er is dus nog veel werkeloosheid. 
Afgelopen maand hebben we weer een partij voedselpakketten uitgedeeld. 
Een van de nieuwe families deze maand was een moeder met 4 kinderen. Ze heeft midden in deze pandemie tuberculose opgelopen. Ze is daarvoor behandeld maar doordat de focus vooral bij Covid 19 ligt is daar het een en ander fout gegaan. Het gevolg is dat haar beide voeten zijn geamputeerd. Ze heeft altijd zelf prima de kost kunnen verdienen maar dat is nu dus ineens onmogelijk. Op het moment woont ze bij familie die het zelf ook al niet breed hadden door de pandemie. Op het moment dat we het pakket kwamen brengen, kwamen we er ook achter dat ze al dagen haar medicatie niet meer had en dat de familie het maar nergens kon krijgen. Medewerkers van ons team zijn nu ook bezig om hier bij te helpen.

Ook voor de maand december zijn we van plan voedselpakketten uit te delen. We komen daar op dit moment nog 460 euro voor tekort. 

Onze indianen familie.

We zijn deze maand ook weer bij de indianen geweest. Dit keer in het dorp waar Suzana is opgegroeid. We hebben daar samen met leerlingen van de bijbelschool weer een kinderprogramma gedaan. Die programma’s lopen zo goed dat we ook al interesse hebben uit andere dorpen. Dit keer waren er rond de 150 kinderen aanwezig.
We hebben in hetzelfde weekend in het dorp ons 12,5 jarig huwelijksfeest gehouden. Dat hadden we eerder gepland in Nederland, maar omdat dat er vanwege de pandemie niet inzat dit jaar hebben we besloten om dat te doen bij onze indianenfamilie. Suzana wordt daar door iedereen van haar generatie gezien als zus en dat is ook hoe de indianen hun relatie met Suzana uitleggen naar buitenstanders. De verschillende stamhoofden komen ook steevast met Zion en Elijah praten om hen van alles en nog wat uit te leggen over hun cultuur. Het was dus uiteindelijk een groot familiefeest. 

We zijn weer behoorlijk moe maar we nemen tussendoor ook de tijd om uit te rusten.
De komende maand staat er nog best wel wat op het programma met bijvoorbeeld een reis naar een hele andere regio in het noorden van de staat om daar een ander indianendorp te bezoeken en kennis te maken met de mensen daar. 
En zoals eerder gezegd gaan we weer pakketten uitdelen. We komen daar nog 460 euro voor tekort. Wil en kun je ons daarbij helpen, kijk dan hieronder hoe je een gift over kunt maken.

Gods zegen Jacco en Suzana Lima Zutphen.

 

Giften kunnen worden overgemaakt op onderstaand rekeningnummer. 
Bankrekeningnummer: NL09 INGB 0009 0609 19
Ten name van: Parousia Gouda Zending te Gouda. 
Belangrijk is het om bij het kopje omschrijving Project Brazilië te benoemen. Als het voor de voedsel pakketten is onder vermelding van Voedselpakketten.

Copyright © 2020 jacob lima zutphen, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp

Powered by WPeMatico