Update uit Brazilië!
View this email in your browser

Het blijft hier nogal intens

Even een update vanuit hier. Het blijft hier nogal intens. Op het moment zijn er volgens de cijfers weinig besmetting en doden. Die cijfers kloppen voor geen meter maar worden laag gehouden i.v.m. lokale verkiezingen. Wij en iedereen die wij spreken horen alleen maar meer mensen zeggen dat ze besmet zijn. We krijgen net het bericht dat bij familie van de breakdance leraar uit het kinderproject in een week tijd twee mensen zijn overleden. Allebei rond de 50 jaar oud. Je hoort echt veel van dit soort berichten op dit moment. Volgens de papieren allemaal aan andere dingen dan corona omdat de testuitslagen er niet zijn. Testuitslagen duren nu zo lang dat ze pas na de verkiezingen beschikbaar zijn. 
Bij de indianen willen we weer beginnen met de bijbelschool en dat willen ze zelf ook heel graag. We zijn nu aan het kijken wanneer we hier weer mee verder kunnen gaan. De bijbelschool hier in de stad is inmiddels al wel weer begonnen. Ook daar merken we dat het voor een aantal leerlingen nog steeds een hele moeilijke tijd is. We missen ook nog een aantal leerlingen omdat ze gewoon te moe zijn. 
Wij zelf zijn ook ontzettend moe. Het is een heftige en vermoeiende periode. Het is niet altijd even makkelijk om voor onszelf ook een moment in te lassen om weer wat op te kunnen laden als gezin. Het gaat maar door. Het is ook moeilijk om een nieuwsbrief te schrijven. Motivatie is soms ook lastig. Ik hik zelf al een week tegen deze update aan. Aan de ene kant wil je van alles doen maar tegelijkertijd alleen het denken eraan en alle spanningen die het steeds met zich meebrengt werken enorm tegen. Niet zo’n positief verhaal op het moment maar het is even niet anders. 
De noden hier gaan nog steeds door. We wilden aankomende week weer voedselpakketten uitdelen maar de giften die we tot nu toe ontvangen hebben voor de voedselpakketten zijn helaas niet meer toereikend. De meevaller voor ons is de huidige koers waardoor we meer kunnen kopen voor de euro’s die we aan giften ontvangen. We hebben voor een nieuwe ronde voedselpakketten volgende week €900 nodig. Dat komt nu neer op €20,- per pakket t.o.v. de eerdere €30,-.  
Bij de indianen zijn we gevraagd om later deze maand een kinderprogramma te coördineren. Leerlingen uit de bijbelschool zullen daar voornamelijk het programma draaien maar willen dat wij erbij zijn om ze te helpen. Er zijn uitnodigingen naar tientallen dorpen gegaan om de kinderen uit te nodigen. We willen deze kinderen graag een kinder-evangelisatie-pakket meegeven naar huis en hebben hiervoor €150,- nodig. 
In december willen we opnieuw de voedselpakketten doen en verwachten dit dan opnieuw voor €900,- te kunnen doen. Daarnaast willen we met kerst een kinderpakket samenstellen met wat evangelisatie materiaal in de vorm van een stripboekje voor de buurtkinderen. We kunnen dit project doen voor €150,-.  
We zijn moe maar tegelijkertijd zien we ook erg veel openingen en vruchten van ons werk. Leerlingen van de bijbelschool bij de indianen doen ontzettend veel aan evangelisatie en praktische hulp binnen het reservaat en zelfs ook bij andere stammen. We danken God daarvoor! 
We zijn ongelooflijk dankbaar voor alle steun die we ontvangen door gebed, bemoedigingen en financiële giften. Willen jullie ons en ons werk blijven meenemen in gebed? En ook bidden dat God opnieuw mensen op het hart geeft om financieel bij te dragen aan de voedsel- en kinderpakketten?  
Wil je ons helpen met een gift voor de voedsel- en kinderpakketten? Maak dan een bedrag over naar bankrekeningnummer NL09 INGB 0009 0609 19 t.n.v. Parousia Gouda Zending te Gouda o.v.v. voedselpakketten Brazilië. 
Het hele project wordt door onszelf geregeld dus alles gaat 100% naar de pakketten. Alvast enorm bedankt! 

Hartelijke groeten en Gods zegen uit Brazilië, 
Jacco, Suzanna, Zion en Elijah Lima Zutphen

Giften kunnen worden overgemaakt op onderstaand rekeningnummer. 
Bankrekeningnummer: NL09 INGB 0009 0609 19
Ten name van: Parousia Gouda Zending te Gouda. 
Belangrijk is het om bij het kopje omschrijving Project Brazilië te benoemen. Als het voor de voedsel pakketten is onder vermelding van Voedselpakketten.

Twitter

Facebook

Website

Copyright © 2020 jacob lima zutphen, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp

Powered by WPeMatico