Op naar Nieuwe Hoop!!🚙

Op naar Nieuwe Hoop!!

Aankomend weekend zijn we uit genodigd bij een indianendorp waar we nog niet eerder zijn geweest. Nou ja, Suzana is er ooit wel eens geweest ergens 30 jaar geleden. Haar vader heeft de meeste dorpen meerdere keren bezocht in de tijd dat ze bij de indianen woonden. In die tijd zijn er in Nova Esperanca (Nieuwe Hoop) meerdere indianen tot geloof gekomen en is er ondertussen een eigen kerk. Het is ook het dorp waar de eerste vraag naar bijbels onderwijs vandaan kwam jaren geleden. Dat was nog in de tijd dat Suzana’s vader daar kwam. Bij de conferentie in het dorp waar wij meestal komen, kwamen de indianen uit Nova Esperanca afgelopen najaar speciaal om te vragen of wij ook bij hun in het dorp kunnen beginnen met een bijbelschool. 
Aankomend weekend is de verjaardag van hun kerk en wij zijn uitgenodigd om kennis te komen maken en te kijken wat de mogelijkheden zijn.
Het is wel een hele onderneming. De auto moet in orde worden gebracht want anwb bestaat hier niet en in het indianen reservaat ben je op jezelf aangewezen. Gaat er iets kapot dan heb je in elk geval geen bereik met de telefoon en is er geen sleepbedrijf die het reservaat in gaat, dus zelfs met bereik helpt het weinig. We rijden op de heenweg wel samen met Edgard Brinskens naar het dorp en die heeft een 4×4 pick-up dus dat maakt het iets veiliger. Verder nemen we extra bezine mee in de pick-up voor onze auto. Onze auto verbruikt wat meer als de diesel 4×4 en heeft een kleinere tank, dus het wordt op het randje of we het redden op een volle tank. Helaas is de ruimte voor bagage ook beperkt dus zelf extra benzine meenemen is ook lastig. Het hoort er een beetje bij, maar we zitten wel redelijk op de limiet met wat kan met deze auto.
De jongens gaan ook mee en gaan dus spijbelen op vrijdag en ik denk ook op maandag. Dat is een grapje natuurlijk. We zijn erg gezegend met een school die het mogelijk maakt om de jongens mee te nemen. Zolang wij zorgen dat ze bij blijven is het prima wat betreft de school. En dat bijblijven doen ze prima gelukkig.
Als we gaan beginnen met de bijbelschool bij de indianen hier wordt dit wel een reis die we een aantal keer per jaar gaan maken. Het is daarom belangrijk om te kijken wat de indianen daar hebben aan faciliteiten. Hebben ze een gebouw/zaal/ overdekking waar de lessen gegeven kunnen worden? Is er een keuken en wat is er in de keuken aan fornuis of oven of is het boven een open vuur? Is er elektriciteit en is dat via het net of een aggregaat? Zijn er koelkasten of vriezers?. Allemaal dingen die de hele logistiek van de bijbelschool veranderen. Elektriciteit van een aggregaat betekent vaak dat het wat onregelmatiger is dus vertrouwen op een beamer met powerpoint bijvoorbeeld is dan niet handig. Overal zijn oplossingen voor, maar we moeten dat dus eerst bekijken daar. Een van de vragen is ook hoe we daar overnachten. Het kan zomaar zo zijn dat we alleen in een hut terecht kunnen in een hangmat bijvoorbeeld. Dat is best spannend voor de jongens bijvoorbeeld. Niet alle dorpen hebben houten huisjes of schoolgebouwen. Nou ja een hoop vraagtekens dus om antwoorden op te vinden.

Gebedspunten:

BID VOOR:
Een veilige reis en dat we geen problemen met de auto’s hebben en geen problemen met de slechte wegen hebben
Bid voor een gezegend verjaardagsfeest.
Bid dat we gezamenlijk met de leiders uit het dorp Gods plan mogen zien voor deze indianen en daarin gezamenlijk een begin in mogen maken.

Wilt u ons ondersteunen??
Giften kunnen worden overgemaakt op onderstaand rekeningnummer. LET OP! Dit is een nieuw rekeningnummer!
Bankrekeningnummer: NL09 INGB 0009 0609 19
Ten name van: Parousia Gouda Zending te Gouda. 
Belangrijk is het om bij het kopje omschrijving Project Brazilië te benoemen.

Copyright © 2019 jacob lima zutphen, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp

Powered by WPeMatico