Rugzak voor de indianen
View this email in your browser

Er staat weer een hoop te gebeuren

Er staat weer een hoop te gebeuren. vandaag (vrijdag) vertrekken we voor het 6de jaar op rij naar de Indianen conferentie van de Halfti indianen. Dit jaar is de conferentie ook voor het eerst de afsluiting van het eerste lesjaar van de bijbelschool voor de Halfti indianen. De groep die mee gaat is ook groter dan ooit. 30 man gaan er mee totaal. 

Om bij dit punt te komen was niet makkelijk dit jaar. Er gebeurt van alles in ons gezin en erbuiten.
Bij ons gezin bijvoorbeeld:

-bankpasje wordt door iemand in een betaal automaat geforceerd en gaan kapot.  Weekend zonder bankpas. Net het weekend waarin we hem natuurlijk hard nodig hadden. 
Kind één wordt ziek en krijgt antibiotica. Halve dag kwijt aan het naar de dokter gaan
Op de drukke dag met de bijbelschool komt de schoonmaakster niet.
Twee mobiele telefoons tegelijk kapot. Precies waar je alles mee regelt.
Suzana ziek.  Virusje
Kind twee ook een keelontsteking en nog wat dingen daardoor twee dagen aan doktersbezoek kwijt
Internet bedrijf belt op en zegt dat wij onze aansluiting nooit hadden mogen krijgen. Daar komen ze na 4 jaar achter. Dus gaan ze het afsluiten. Lang verhaal. Doen ze nog even toch niet nadat Suzana dreigt met juridische stappen.
Oja kind een weer ziek. Weer keelontsteking en antibiotica.

En dat in de afgelopen 1,5 maand. Er was nog meer, maar dan wordt het helemaal een lang verhaal.
Buiten het gezin hebben veel mensen gewoon geen geld meer. De economie is niet geweldig op het moment. En van de mensen die mee zouden gaan, zijn er bij een paar mensen de auto’s ineens kapot gegaan Een andere kreeg een motorongeluk en wacht al 2 weken op een operatie. Bij een ander ligt zijn vader op sterven. Een aantal zijn een of meerdere keren ziek geweest. 
Elk jaar gebeurt er wel wat, maar dit jaar lijkt het gewoon meer.
Komt er vanmorgen nog bij dat degene die op de honden zou passen dat ook ineens niet komt doen dit weekend. Dat is met waakhond nogal een probleem omdat als ze je niet kennen, ze bijten. Dat is nu eenmaal hun baan. 

Maar goed God is goed, dus we gaan gewoon door.

Tweede Indianen Bijbelschool.

Wat enorm motiveert is te zien dat de indianen steeds meer drive krijgen om andere indianen te bereiken met het evangelie. Bij de laatste week van de bijbelschool zijn ze zelfs hun oude aartsrivalen op gaan zoeken om daar te evangeliseren. Er is wat dat betreft echt wat gaande hier. 
Een ander dorp heeft de groei ook gezien en aangezien daar ook meerdere bekeerde indianen wonen willen ze daar nu ook de bijbelschool hebben. Dat kan nog niet meteen, maar hij staat voor 2020 op de planning.
We moeten wat dat betreft ons beginnen voor te bereiden op meer reizen naar de indianen. Nu gaat het team vaak met de bus naar het dichtstbijzijnde plaatsje en daarna zijn ze afhankelijk van een lift met iemand mee. Dat is niet echt ideaal en al meerdere keren kwamen ze een dag later aan omdat hun lift problemen had.
Suzana moet eigenlijk haar rijbewijs halen en voor het bezoeken van andere meer afgelegen dorpen is onze auto ook niet de beste oplossing. Hij is op zich goed maar er zijn momenten en wegen waarop hij de omstandigheden niet aankan. Daarnaast is hij wat betreft bagage en tank ook nogal gelimiteerd. Maar voorlopig houdt hij ons aan de gang.

Dit jaar zijn er binnen een familie kort achter elkaar twee indianen overleden. Een aantal familieleden zijn erg bezig met offers aan geesten. Dat geeft ook daar enorm veel strijd rondom de conferentie. Normaal gesproken zijn er dan geen feesten meer dat jaar. De bekeerde indianen houden nu juist de conferentie als teken tegen de duisternis en dat wringt natuurlijk nogal

Het doel is uiteindelijk dat niet wij andere indianen bereiken, maar de indianen zelf dat gaan doen. Wij willen ze vooral een goed gevulde rugzak meegeven.

Bidden wordt zeer op prijs gesteld!!

Bid voor de conferentie, dat Gods aanwezigheid zichtbaar wordt voor degene die daar zijn en Hem nog niet kennen
Gebed ook tegen het werk van de duisternis, tegen verdeeldheid, ruzie, jaloezie en verwarring
Bid ook voor de mensen die met ons meegaan, voor hun gezondheid en financiën en bescherming voor hun gezin.
Bid ook voor ons gezin, vooral onze gezondheid en die van Zion in het bijzonder (kan er niet over uitweiden).

Gods zegen Jacco en Suzana Lima Zutphen

Wilt u ons financieel ondersteunen dan kan dat via bankrekening nummer:

ABN-AMRO: NL31 ABNA 0507 3440 49

Postbank: NL61 INGB 0000 1629 49

beiden ten name van Cama Evangelische Gemeente Parousia Gouda.

onder vermelding van gift voor Brazilie.

Copyright © 2018 jacob lima zutphen, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp

Powered by WPeMatico