“en hij werd door de engelen weggedragen om aan Abrahams hart te rusten.”
View this email in your browser

(NBV) en hij werd door de engelen weggedragen om aan Abrahams hart te rusten. Lukas 16:22

Door engelen gehaald!!

Suzana is naar het indianen dorp. Deze keer wat onverwacht en vanwege een overlijden. 
De eerste indiaan die ooit door het zendingswerk bij deze stam tot geloof kwam en gedoopt is, is overleden. Hij was al ergens in de 80.
Hij was al een tijdje ziek
Rond het overlijden waren altijd veel occulte rituelen. Dat brengt dus een enorme spanning mee, zeker omdat niet alle familieleden gelovig zijn. 
Uiteindelijk is de begrafenis rustig verlopen. Hij is in de grootste indianen hut begraven. Dat is gebruikelijk daar. Wel mooi was dat in het ziekenhuis, de verpleegkundige net voor zijn overlijden mannen in witte schijnende gewaden naast zijn bed hadden zien gaan. Die kwamen daar zingen.Nna het zingen overleed hij. Het bijzondere is dat normaal gesproken de overledene in de hut wordt begraven en dat men dan wacht tot de geesten uit het hiernamaals de overledene komt halen. Wanneer dat is weten ze door een enorm kabaal dat letterlijk hoorbaar is. Deze man werd dus ook gehaald maar op een heel andere manier door onze Vader.

Na het begraven was er een speciale dienst. Tijdens de dienst namen verschillende Indianen en stamhoofden het woord. Helemaal als laatste nam Suzana het woord. Ze vertelt over dat de overledene als eerste een duidelijke keus voor de Heer had gemaakt. Dat er vele waren die de keus nog niet gemaakt hadden, maar wel de waarheid kenden. Ook dat er veel waren die die keus al gemaakt hadden, weer teruggevallen waren in oude gewoontes en dat het tijd was een keus te maken en daar voor te staan. Hierop nam een van de dochters het woord helemaal in tranen en vertelde hoe ze teruggevallen was en dat ze nu en voor altijd weer terug wilde naar Jezus. Hierna kwamen ook twee van haar broers naar voren en maakten diezelfde keuze. Een vertelde dat hij zijn vader later in de hemel wilde kunnen omarmen en dat hij wist dat Jezus de enige weg daarvoor was.
Dit hele verhaal was in twee andere dorpen waar op het moment een behoorlijk aantal indianen die ooit tot geloof zijn gekomen zijn terug gevallen. Ze kennen de waarheid en zeggen dat oo,k maar vallen terug in oude gebruiken. Dit is echt een doorbraak daar

De weduwe van deze indiaan was ook erg aangeslagen. Ze had eigenlijk geen zin meer in het leven. Ze weigerde haar medicatie tegen hoge bloeddruk in te nemen. De verpleegkundigen die de indianen helpen met alles rond gezondheid en die daar de hele week zijn, kregen haar niet overtuigt. Haar eigen kinderen en ieder ander lukte het ook niet.
Gelukkig kennen de verpleegkundige het verhaal rond Suzana haar familie en kwamen ze dus bij haar terecht. De vraag was of zij haar kon overtuigen. Op het moment dat Suzana er naartoe ging was de bloeddruk al opgelopen naar 190/110 . Na een goed gesprek nam de weduwe alsnog de medicatie in en ging het al beter met haar.
Tussen neus en lippen kwam ze erachter dat een van de achterkleinkinderen van deze man Suzana heet, vernoemt naar Suzana dus. Dat geeft weer goed de relatie weer. Deze keer werd Suzana ook door andere indianen echt als familie benoemd en dat blijft toch erg bijzonder.

Nou hadden we gemeld dat Suzana niet naar de indianen zou gaan in augustus vanwege de financiën. Dat klopt nog steeds. Nou is ze toch een weekend geweest. Hoe kan dat? De heenreis komt uit het budget van de bijbelschool. Dat betekent niet dat de bijbelschool dat zomaar heeft maar daar worden nu bijvoorbeeld snacks voor verkocht om dat gat te dichten. Op de terugweg kon ze een lift krijgen van oude bekenden die daar in de buurt wonen en naar Cuiaba moesten. God voorziet dus op wonderlijke manieren!!

 

Laat het even weten!!

 

De mensen in de whattsapp gebeds groep hebben hard gebeden tijdens deze reis en dat heeft geholpen. wil jij ook meebidden laat het dan even weten.

djphatb@gmail.com

Juichend de klas uit!!

Bij het project met de buurtkinderen gebeurt ook van alles. We hebben sinds kort ineens twee kinderen met het syndroom van down hier bij ons project. Een jongen van 13 die we maar even John noemen en een een meisje van 11 die we maar even Naomi noemen. De meeste kinderen met het syndroom van down worden vaak erg beschermd opgevoed hier in Brazilië. Het is pas de laatste jaren dat verstandelijk gehandicapten meer geaccepteerd worden in de samenleving. Die verandering gaat op zich ineens snel, maar goed dat is weer een andere verhaal. De ouders durven dus vaak ook niet hun kinderen iets te laten doen.

John komt ook nog eens uit een ingewikkeld gezin. Zijn vader zit op het moment in de gevangenis voor inbraak en overvallen. Dat is al geen goede invloed natuurlijk, maar daardoor moest zijn moeder dus extra aan de bak. Ze heeft verschillende baantjes als schoonmaakster. Door al die baantjes werd het de taak van Johns oudere broer om op hem te passen. Nou heeft zijn broer ook goed op zijn vader gelet en is hij ook aan het stelen gegaan met John op sleeptouw. Het gevolg was dat John alles wat los en vast zat begon te stelen op school. 
Zijn moeder doet er op dit moment van alles aan om dit weer recht te zetten.
John wil bij ons leren breakdancen. Nou zit hij het liefst te kijken en daar geniet hij van. Maar afgelopen zaterdag kreeg Kenny, onze instructeur, hem toch van zijn stoel af om een zijn eigen moves aan iedereen te laten zien. Dit natuurlijk onder luid gejuich en applaus van de anderen.

Naomi komt gelukkig uit een stabieler gezin. Ze wil vooral ballet leren. Haar moeder vond het wel heel moeilijk om haar alleen de les in te laten gaan, maar ze deed het prima. Toen de juf even de les uit moest en zei dat iedereen in het lokaal moest blijven, ging Naomi meteen bij de deur staan om niemand er meer uit te laten. Wie dat toch probeerde kreeg meteen een preek. Nou vindt ze de andere kinderen ook wel erg aardig en ging ze om de haverklap iemand een hug of een kusje geven. Aan het einde van de les was ze zo blij dat ze juichend met haar handen in de lucht het lokaal uit kwam.

 

Copyright © 2018 jacob lima zutphen, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by MailChimp

Powered by WPeMatico