We komen naar Nederland!!✈
View this email in your browser

We komen naar Nederland!! 

Vanaf 9 juni tot 3 juli zijn wij weer in Nederland. Eigenlijk zou ik (Jacco) alleen komen, omdat het gezien onze financiën niet mogelijk was om met z’nn allen te komen. Maar in Parousia Gouda dachten ze daar anders over en samen met nog een paar anderen hebben ze voor tickets gezorgd voor Suzana en de jongens. Het is echt een enorme zegen om zulke mensen om ons heen te hebben! Het is ondertussen alweer 2 jaar geleden dat we als familie in Nederland zijn geweest. Hoog tijd dus om met veel van jullie bij te praten en voor de kids om opa en oma’s en oom en tante weer te zien, en laten we ook hun vriendjes in Nederland niet vergeten.
We hebben al heel wat afspraken staan, maar we komen graag op bezoek bij jullie thuis of op de kring. Mocht je met ons af willen spreken stuur dan even een mailtje naar djphatb@gmail.com .  Even een bakkie komen doen in de stad kan natuurlijk ook.

Staking legt Brazilië lam.

Hier en daar is er in de Nederlandse media ook aandacht aan besteed: er zijn stakingen van vrachtwagenchauffeurs in Brazilië. De chauffeurs zijn boos over de hoge dieselprijzen en vooral over de snelle stijging daarvan in de afgelopen 2 jaar. Ze hebben vooral de hoofdwegen afgezet en daardoor is de aanvoer van brandstof en zo’n beetje elk ander product niet meer mogelijk. Hier in de stad is de brandstof inmiddels op en langzaam maar zeker beginnen er producten in de supermarkt ook op te raken. In Brazilië gaat al dit soort transport vooral met de vrachtwagen. Er zijn al jaren plannen voor spoorverbindingen maar die plannen worden tot nu toe niet uitgevoerd. 
Het gevolg is nu dus dat alles langzaam stopt. Over een paar dagen hebben mensen een lege tank en kan niemand meer naar zijn werk bijvoorbeeld. 
In de media wordt van alles geroepen. De media hier is verre van betrouwbaar, zeker op dit soort momenten. Er wordt geroepen dat ziekenhuizen dicht moeten vanwege gebrek aan medicatie en bijvoorbeeld zuurstof. Tegelijkertijd worden er aan alle kanten video’s van artsen en chauffeurs gedeeld die dat tegenspreken en met bewijs. 
Er was/is een akkoord met een aantal vakbonden en de overheid gemaakt maar die accepteren de chauffeurs zelf niet. Het akkoord lijkt ook meer op het verkrijgen van een reden om het leger in te zetten. Maar om je een idee te geven van de situatie in Brazilië, veel leger eenheden hebben zelf video’s geplaatst om te laten zien dat ze de stakingen steunen. De overheid is zijn macht redelijk kwijt.
Het is ook het leger dat vanaf midden jaren 60 tot 1988 de macht in handen heeft gehad. Velen hopen dat ze die stap weer zetten, ondanks de vele problemen die dat met zich mee nam in die periode.
De stakingen gaan al lang niet meer alleen over diesel. Ze gaan over het hele plaatje ondertussen. Slechte wegen, de werkeloosheid, slechte publieke gezondheidszorg en onderwijs en het geweld in de samenleving. Iedere week horen wij een of meer verhalen over mensen uit de omgeving die overlijden door gebrek aan artsen, medicatie of gewoon capaciteit in de ziekenhuizen. Veel zijn het slachtoffer van slechte wegen of geweld, maar overlijden als gevolg van een ingegroeide haar op iemand zijn rug is ook een voorbeeld. Dat lijkt belachelijk maar zo is de situatie bij de publieke ziekenhuizen hier.
Het volk staat in ieder geval hier achter de chauffeurs. Er is dan ook niet echt sprake van paniek of chaos. Mensen zijn rustig en mopperen eigenlijk niet. 
Het enige wat voor ons wel lastig is, is dat onze reis naar Nederland wel steeds dichterbij komt. De grote vraag is of er tegen die tijd brandstof is voor de vliegtuigen. In principe probeert men de vliegvelden te bevoorraden door met politie of een militair konvooi de brandstof aan te leveren maar of ze dat lukt tot aan het vliegveld hier weten we niet. 

We bidden dan ook dat het toch mogelijk blijft voor ons om te reizen en tegelijk dat er een doorbraak mag zijn hier in Brazilië. Natuurlijk hopen wij dat jullie met ons meebidden.
Na het wonder van de tickets Geloven wij ook dat God ook hierin zal voorzien.

 

Copyright © 2018 jacob lima zutphen, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by MailChimp

Powered by WPeMatico