ontbijt, keuken en ninja?


De vorige nieuwsbrief is nog maar drie weken geleden,  maar er is ondertussen toch al weer zoveel gebeurd dat het hoog tijd is voor deze nieuwsbrief.

View this email in your browser

De vorige nieuwsbrief is nog maar drie weken geleden,  maar er is ondertussen toch al weer zoveel gebeurd dat het hoog tijd is voor deze nieuwsbrief. 

In onze vorige nieuwsbrief heb ik het vooral over de inbraak bij de bijbelschool gehad en de veiligheid hier op het terrein. Ondertussen is het weer een stuk rustiger. Er is een inbraakbende opgepakt door de politie en het zou zomaar kunnen dat die ook hier ingebroken hebben. Dat laatste weten we niet zeker maar in ieder geval is de situatie nu veel beter. Het kan natuurlijk ook dat de verbeteringen aan de muur om de bijbelschool daarbij geholpen hebben.

We hadden tot 2 maanden geleden een hele goede waakhond maar die is toen, ondanks alle inentingen, toch overleden aan een virus (de Nederlandse naam kan ik nergens vinden).

We hebben nu gelukkig een nieuw puppy kunnen vinden die we nu aan het opvoeden zijn als waakhond. Hier hebben mensen vaak grote honden die als taak hebben de boel te bewaken. Dat betekent in principe dat je die honden niet veel contact met mensen buiten de familie laat hebben en ze leert vreemde mensen niet te vertrouwen. ‘s Nachts lopen de honden hier de los op ons terrein. De jongen hebben onze puppy Kai genoemd naar een van de Lego Ninjago ninjas. Dus we hebben een ‘Legoninjaboxerwaakhond’. Dat kan niet meer mis gaan!

 

In de vorige nieuwsbrief had ik het ook over de jongeren in de wijk en de criminaliteit. Helaas was daar laatst weer een voorbeeld van met een zeer trieste afloop. Een jongen van 16 jaar die bevriend was met veel kinderen uit ons project had een auto gestolen. De politie was hem op het spoor. Toen ze hem zagen besloot hij er vandoor te gaan met als gevolg een achtervolging. Dat eindigde in een schietpartij tussen deze jongen en de politie. Hij heeft het helaas niet na kunnen vertellen. 

Het laat wel zien hoe dicht jongeren uit ons project staan bij criminele bendes. Dit was een van hun vrienden en hij is zeker niet de enige die ze kennen uit de bendes hier.

We zijn hier bij ons project aan het kijken hoe we nog meer impact kunnen hebben bij de jongeren. We merken dat het aanbieden van een “maaltijd” in ieder geval veel helpt. Het is nu nog vaak wel een gedoe omdat we nogal veel heen en weer geloop is tussen onze simpele keuken en de bijbelschool 50 meter verder. We zijn aan het bekijken waar we een keuken en eetzaal kunnen bouwen. We hebben al een stuk ongebruikte fundering die, zoals het er uit ziet, gebruikt kan worden. Een goede keuken brengt trouwens ook mogelijkheden voor kook- en bakcursussen met zich mee. Die zijn vooral bij huisvrouwen erg populair omdat ze zo door bijvoorbeeld brood te bakken en te verkopen wat geld bij kunnen verdienen. 

Naast de keuken zijn we ook aan het kijken naar de mogelijkheid om een voetbalveld aan te leggen. Ik hou helemaal niet van voetbal maar Brazilianen wel. Het is gewoon een feit dat een voetbal kinderen trekt. Hier werkt het niet zoals in Nederland met lokale clubs maar vaak met voetbalschooltjes. Als wij een veld hebben kunnen we daar ook mee aan de slag. Een trainer vinden is dan ook niet heel moeilijk. Contacten genoeg wat dat betreft.

Maargoed aanleggen is bijna zo simpel als egaliseren en gras planten maar toch net niet zo simpel. Hoe of wat er bij komt kijken zijn we flink aan het bestuderen.

Lokaal een voetbalveld huren is ook niet echt een optie omdat die velden al verhuurd zijn aan anderen en ook niet hier in de buurt liggen. Er is hier zelfs een tekort aan velden in de directe omgeving. Aangezien we een groot terrein hebben is het dus handiger er zelf mee aan de slag te gaan.

Zoals in de vorige nieuwsbrief gemeld is hadden wij speakers die we gebruikte voor onze projecten en evangelisatie acties. En zoals ook eerder gemeld zijn de gestolen. Nou heeft de Parousia Gemeente in Gouda ons een gift gegeven van 1000 euro’s wat de kosten zijn van dit soort speakers.

We zijn nu hard bezig om nieuwe speakers te vinden. Met hulp van een aantal mede parttime zendelingen zijn we aan het kijken of we met zijn alle speakers kunnen kopen die nog wat beter zijn. Op die manier kunnen we ze nog breder inzetten en kunnen we, zonder geluid te hoeven huren bijvoorbeeld straatevangelisatie actie in verschillende wijken organiseren.

Het lastige is dat dit soort apparatuur hier niet makkelijk snel te krijgen is. Of je bestelt het online en wacht een à twee maanden, of je gaat ze bijvoorbeeld zelf in Paraguay halen. Dat laatste is een optie omdat een van deze vrienden daar voor zijn werk vaak in de buurt komt. De komende week gaan we samen bekijken wat de mogelijkheden zijn om zo snel mogelijk een zo goed mogelijk systeem te hebben.

Over deze parttime zendelingen gesproken: dit is de hip hop groep met wie ik vaker op stap ga. Zo ook afgelopen vrijdag naar een evenement tegen drugs. Het was een niet christelijk event dat de naam Hip Hop tegen drugs had. Om heel eerlijk te zijn denk ik dat de meeste andere rappers die er waren vaak wel wiet en zo gebruiken maar goed. We waren uitgenodigd om ook op te treden. Iedereen weet dat we christenen zijn en dat onze muziek daar over gaat. Een groot verschil is denk ik dat wij een andere focus hebben en daardoor heel anders over komen. Wij komen vooral niet om onszelf te bewijzen of om meneertje gangster uit te hangen. Wij komen niet voor onszelf of om onszelf in onze teksten bigger than life te maken. Dat op zich geeft een enorme opening naar mensen toe. We zijn benaderbaar voor iedereen en dat zorgt ervoor dat we op de meeste Hip Hop feesten uitgenodigd worden.

Gisteren heb ik zelf contact kunnen leggen met een andere DJ. Binnen kort ga ik hem eens uitnodigen hier thuis om wat te scratchen en dj verhalen op te hangen en dan komt de rest ook altijd op een of andere manier aan bod. 

Ons doel is eigenlijk om op alle onderdelen van de Hip Hop cultuur hier invloed te hebben. Dat lukt aardig we hebben dus rappers, breakdance, graffiti spuiters en dj’s. In principe kunnen ze nu niet meer om ons heen en dat is de bedoeling.

 

Jij kunt ons helpen!!

 

We kunnen jou hulp goed gebruiken!! Ten eerste door te bidden voor ons als familie en de verschillende projecten. We werken nou eenmaal niet op een makkelijke plek. Wij hebben door de jaren heen gezien dat veel van het werk hier vooral door gebed op gang komt.

 

Financieel kun je ons ook helpen. We zitten nog niet op ons maandelijkse streef budget en komen daardoor vaak nog geld tekort voor een aantal projecten. Als je ons maandelijks wilt steunen kan dat via de rekening nummers hier onderaan de nieuwsbrief

 

Ook kun je ons helpen met de kosten voor de maaltijden die wij maken voor de kinderen bij ons project. De kosten per week zijn ongeveer 30 euro per week. Per jaar komt het uit op 960 euro. Wil jij een bijdragen lever dan kan dat via Dream-or-donate

 

Gods zegen Jacco en Suzana Lima Zutphen

Wilt u ons financieel ondersteunen dan kan dat via bankrekening nummer:
ABN-AMRO: NL31 ABNA 0507 3440 49 
Postbank: NL61 INGB 0000 1629 49
beiden ten name van Cama Evangelische Gemeente Parousia Gouda.
onder vermelding van gift voor Brazilie.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by MailChimp

Powered by WPeMatico