Spannende tijden


Het is spannend hier op het moment. In de wijk zijn veel overvallen de afgelopen weken. Bij de school direct naast de bijbelschool is al ingebroken en zijn spullen gestolen en vernield.

View this email in your browser

Spannende tijden

Het is spannend hier op het moment. In de wijk zijn veel overvallen de afgelopen weken. Bij de school direct naast de bijbelschool is al ingebroken en zijn spullen gestolen en vernield. Niet voor nietswaren wij hard bezig een hek aan de voorkant van de bijbelschool te vervangen voor een hogere en stevigere muur. Ook niet voor niks liepen er voor de veiligheid 5 honden rond op het terrein s’nachts. Ook niet voor niets zijn wij aangemoedigd door het openbaar ministerie hier lokaal om iets te doen voor jongeren. De jongeren hier in de omgeving komen nou eenmaal vaak in aanraking met justitie. Er is verder weinig voor ze om te doen.

Gelukkig is ons project goed ontvangen. We krijgen nu al in eigenlijk in korte tijd verhalen terug van ouders. Sommigen zeggen dat hun kinderen rustiger zijn thuis en soms beter presteren op school. Ook hebben we hier een stoere eigenwijze jongen zelf zien veranderen in de meest behulpzame jongen van het project. Kinderen hadden eerst ruzie over het niet naar school gaan en nu maken ze hun ouders wakker om 7 s’morgen op zaterdag omdat ze de lessen niet willen missen. Dat het de dag daarvoor laat was geworden maakt ze niet uit.

Twee weken geleden hadden we de kans om de ouders hier uit te nodigen voor een verlaat moederdagfeest. Er waren ballet- en breakdancepresentaties en een kleine “preek” over hoe belangrijk een moeder is, gebaseerd in de bijbel. 
Het was een geweldige dag. er waren rond de 70 ouders. Veel daarvan zijn zelf ook nog erg jong. De reacties van de ouders zelf waren erg positief. Er zijn aan de hand daarvan ook weer verschillende 1 op 1 gesprekken geweest met een aantal van hen. Het was helemaal waar we op gehoopt hadden.

De volgende morgen was dan wel weer een kater. ik had mijn twee PA speakers in de bijbelschool laten staan, zoals wel vaker. Toen mijn schoonmoeder even iets wat zij had laten liggen, ging ophalen die ochtend, bleek de deur geforceerd en de speakers gestolen te zijn. Eigenlijk is het sinds die tijd onrustig rond de bijbelschool. Verschillende keren is er geprobeerd weer het terrein op te komen. of het dezelfde mensen zijn weten we niet want er zijn genoeg potentiele dieven in de wijk. Op de school hier naast zit s’avonds een hele groep ex gedetineerde die daar ook voor genoeg problemen zorgen. Die lopen hier dus ook elke avond langs bijvoorbeeld.

Het is dus echt een situatie om zenuwachtig of bang van te worden. We hebben meteen al een aantal maatregelen genomen. Sloten vervangen, muur verhoogt en hier en daar wat bomen en struikgewas weggehaald. De militaire politie komt regelmatig langs en is eigenlijk hier en daar mensen aan het ondervragen.

Toch is er een ding wat we voor ogen moeten houden. Dit gebeurt allemaal sinds we zijn begonnen te investeren in de kinderen en jongeren in een aantal “vergeten” wijken. Daar is in ieder geval een iemand niet blij mee. Op het moment dat wij onze ogen niet meer richten op God en het werk dat hij hier wil doen, maar op angst voor wat de duisternis om ons heen te bieden heeft, hebben we al verloren. Dat zeg ik nu zo ff snel kort door de bocht natuurlijk maar dat is wel even twee weken slecht slapen, twee weken elk geluidje verdacht vinden, twee weken de halve wijk verdenken.
Nou ben ik niet perse een bangerik maar als mijn zwager, de militair. zenuwachtig is met deze situatie en slecht slaapt, zegt dat veel.

We hebben al onze gevoelens bij Hem neer gelegd. Twee teksten die mij hierin steeds bij blijven zijn psalm 91 vers 5

Gij zult niet vrezen voor den schrik des nachts, voor den pijl, die des daags vliegt;

en psalm 23

4 Al ging ik ook in een dal der schaduw des doods, ik zou geen kwaad vrezen, want Gij zijt met mij;

Eigenlijk bijzonder hoe teksten zoals dit ineens enorm veel inhoud krijgen. En ook een uitdaging om onze ogen op Hem te houden. 

Gelukkig is alle schade tot nu toe materiële schade geweest. Dankzij de gift van de Parousia Gemeente komt het ook weer goed met de speakers. Maar het belangrijkste is dat we hier mensen mogen zien veranderen door hier een lichtje te zijn in de duisternis. Wij gaan gewoon door en voelen ons enorm bemoedigd door de steun financieel natuurlijk, maar zeker ook het gebed, vanuit Nederland in deze situatie.

Gods zegen Jacco en Suzana

 

Wilt u ons financieel ondersteunen dan kan dat via bankrekening nummer:
ABN-AMRO: NL31 ABNA 0507 3440 49 
Postbank: NL61 INGB 0000 1629 49
beiden ten name van Cama Evangelische Gemeente Parousia Gouda.
onder vermelding van gift voor Brazilie.

jacob lima zutphen
Turfmarkt 18, Gouda, Nederland
Gouda, ZH  2801 HA
Netherlands

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp

Powered by WPeMatico